29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Търси се нов ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“

Община Пазарджик обяви конкурс за нов главен художествен ръководител на „Ансамбъл за народни песни и танци – Пазарджик“

Очаква се кандидатите да представят писмено разработена концепция за развитие на Ансамбъл за народни песни и танци – Пазарджик за срок от четири години.

Концепцията следва да съдържа: визия за мястото на Ансамбъла сред останалите културни институти и организации в общината, региона и страната; стратегия за творческото развитие на Ансамбъла с подробен план за първата година; обновяване и обогатяване на фолклорния репертоар и формите на дейност; популяризиране на създадения творчески продукт и участие в публични изяви с местен, национален и международен характер.

Ще бъде очаквано съответствие на концепцията с конкретната среда, в която работи Ансамбълът с демографски и културни особености, традиции и тенденции;  организационна структура и начини за нейното реформиране и оптимизиране, виждане за кадровото осигуряване и развитие на кадрите; политика на оптимална заетост на творческите кадри и наличен потенциал.

Допълнителен фокус кандидатите трябва да представят върху възможности за увеличаване и разширяване аудиторията на фолклорния ансамбъл, подход за финансово управление на ансамбъла и възможности за набиране на допълнителни средства и алтернативно финансиране

Пълният набор от изисквания за подаване на кандидатури може да бъде открит на: https://pazardzhik.bg/bg/karieri/konkurs-za-dlazhnostta-glaven-hudozhestven-rakovoditel-na-ansambal-za-narodni-pesni-i-tantsi-pazardzhik

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии