15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

В Пазарджик обсъдиха мерки за безопасност на движението

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На срещата бяха засегнати и проблемите с употребата и разпространението на наркотици сред подрастващите

Ползотворна работна среща се проведе днес в сградата на общинската администрация в Пазарджик. Тя е инициирана от полицейското управление в града, а на нея присъстваха кметът на Община-Пазарджик Петър Куленски, началникът на РУ-Пазарджик главен инспектор Ненко Годжевъргов, представители от различни звена на общинската администрация и полицейското управление, Регионалното управление на образованието, общински съветници, директори на гимназии.

Главен инспектор Ненко Годжевъргов запозна присъстващите с основната дейност на ръководеното от него районно управление и приоритетите за работа през 2024 година.

От своя страна кметът Петър Куленски благодари за идеята за тази среща и постави въпроси свързани с безопасността на движението, като акцент бе поставен върху използването на електрически тротинетки по улиците на града и рисковете произтичащи от това.

Засегната бе темата за голямата необходимост от изграждане на качествена система за видеонаблюдение по възловите пътища и кръстовища в града.

От РУ-Пазарджик обясниха, че към момента тече процедура по реализирането на проект за изграждане на система за видеонаблюдение на няколко важни кръстовища, засегнаха проблемите с употребата и разпространението на наркотици сред подрастващите.

Бе дадена и препоръка за подобряване на осветеността на паркове, градинки и места за отдих, които се посещават от повече хора. Обсъдиха се мерките, които предстои да се вземат за нормалното протичане на предстоящите абитуриентски балове.

Присъстващите общински съветници изразиха своята готовност да бъдат синхронизирани общинските наредби свързани с опазване на обществения ред и организацията на движението с националното законодателството, като акцент ще е безопасността на движението и местата за паркиране на жителите и гостите на областния град.

Представителите на органите на реда апелираха към директорите на големите училища в Пазарджик за още по-активен обмен на информация свързана с евентуални проблеми около и в учебните заведения.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии