26.9 C
Пазарджик
сряда, 24 юли, 2024

ВАС отхвърли опита за блокиране на сметосъбирането в Пазарджик

С окончателно решение на ВАС делото за възлагането по неотложност на временната поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване беше спечелено от Община Пазарджик. Върховният административен съд отхвърли окончателно жалбата на Омега Интерклийнър АД и постанови, че абсолютно всички законови изисквания са били спазени и действията на Общината са били навременни и адекватни с цел защита живота и здравето на гражданите.

ВАС оставя без уважение искането на „Омега Интерклинър“ АД за присъждане на разноски по делото, като на свой ред осъжда „Омега Интерклинър“ АД да заплати на Община Пазарджик сумата от 2400 лева съдебни разноски.

Припомняме, че „Новото време – Пазарджик“ широко тиражираше становището, че възлагането по неотложност е незаконно и в условия на липса на прозрачност в подкрепа на твърденията на „Омега Интерклинър“ АД . И Община Пазарджик, и Комисията за защита на конкуренцията, и Върховният административен съд опровергават това твърдение категорично, като решението е окончателно.

Пълното решение на ВАС може да бъде открито тук: https://info-adc.justice.bg/courts/portal/edis.nsf/e_act.xsp?id=2349710&code=vas&guid=1359593686

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии