27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Всеки е добре дошъл да бъде добър

Един незабравим уикенд сред природата за 15 деца в неравностойно положение, благодарение на „#teamlidl за нашето утре“

Готови ли сме да дарим от времето си, за да помогнем на група хора да се почувства по-добре? Научихме ли се да инициираме сами промените или все още “чакаме” нещо да се случи?

Все по-често намираме утвърдителен отговор на тези въпроси и поредното доказателство за положителната промяна в нашето общество идва от Лидл България.

След 6 успешни издания на социалната им програма „Ти и Lidl за нашето утре“,  която допринесе за подобряване на живота на близо един милион души в цялата страна, компанията даде шанс и на служителите си да кандидатстват за финансиране на доброволчески проекти.

Интересът е изключително висок, а петте отличени проекта вече се реализират.

Така с пилотното издание на „#teamlidl за нашето утре“ ритейлърът отбелязва и петото поредно отличие TOP Employer и  утвърждава ролята си на иноватор в приноса към обществото.

Условията за кандидатстване за финансиране за служителите са идентични с тези за националната кампания:

Проектът да подобрява качеството на живот на местни общности, да оказва влияние върху голям кръг хора и тематично да е свързан с една от петте области: #BeActive за проекти, свързани с активността като спорт и социална ангажираност;  #BeGreen за грижа за природата и природосъобразен начин на живот, #BeLocal за  култура, изкуство и историческо наследство, #BeFair за  социално равенство и приобщаване.

Именно в последната категория #BeFair финансиране печели проектът на Иванка Кълвачева и нейните колеги.

Озаглавяват го “Къмпинг под звездите с LIDL“ и с него целят да осигурят възможност на  около 15 деца в неравностойно положение или такива, които имат специфични физически потребности, да изживеят емоционален и незабравим уикенд сред природата.

Мероприятието е планирано за реализация заедно със Сдружение „Планинско спасяване – област Пазарджик“ в Конна база „Шарков“, с. Ивайло, общ. Пазарджик.

Всеки е добре дошъл да бъде добър

Иванка, какво ви мотивира да се включите в конкурса за проект “#teamlidl за по-добро утре”?

Така го почувствах. Беше четвъртък, четейки информацията за конкурса мигновено в главата ми изплуваха няколко идеи за участие. Не се сдържах и веднага споделих и на колегите, с които бяхме на смяна.

Лесно ли убедихте колегите си да се включат във вашата кауза?

Да, без никакво колебание, след като им разказах идеята за „Къмпинг под звездите“, колегите изявиха желание да се включат в проекта.

Защо точно по този начин решихте да помогнете на общността?

Всички идеи, които ми хрумнаха, бяха свързани с деца. Трябваха ми няколко дни да си събера мислите и да реша. В забързаното ежедневие на всички и препускането по задачи забравяме да се радваме на най-голямото богатство, което имаме – здравето и децата.

Затова решихме проекта да е в сферата #BeFair за социално равенство и приобщаване на деца в неравностойно положение. Да накараме всички деца да се почувстват равни и заедно да изживеем един незабравим уикенд сред природата и животните, учейки нови и интересни неща от доброволците на „Планинско спасяване“.

От колко години сте част от екипа на компанията и коя част от работата си харесвате най-много?

От почти 14 години съм част от компанията. Динамиката, работата с хора, ученето…… може би всичко харесвам поравно.

Намерихте ли съмишленици за проекта си извън компанията?

Да, “Планинско спасяване“ Пазарджик. Те имат постоянна активност не само в планината, но и в дарителски кампании, засаждане на дървета и още много инициативи.

Всеки е добре дошъл да бъде добър

Планираните дейности по време на “Къмпинг под звездите с Lidl” са спускане по въздушен въжен тролей, ориентиране с карта и компас, игри с летви, стрелба с лък, състезания с чували, игри с вода, конна езда, песни около лагерния огън и разбира се настаняването в палатковия лагер за нощувка под звездите.

Всеки е добре дошъл да бъде добър

 

Те са съобразени и ще бъдат осъществени с основния мотив за достъпност на всяко дете за максимално полезно включване в мероприятието, като организаторите се надяват максимален брой хора да осъзнаят посланието и да продължат мисията за толерантност и приобщаване на децата и хората в неравностойно положение.

“Създаваме щастие, споделеност, емоции за всички деца да развиват социалната и
емоционалната си интелигентност чрез придобиване на колективни умения сред природата и сред равни.

Всеки е добре дошъл да бъде добър

Очакваме всеки желаещ да се присъедини към нас на 15-16.06.2024 г в Конна база „Шарков“, с. Ивайло, общ. Пазарджик. Всеки е добре дошъл да бъде добър!”, завършва Иванка Кълвачева. КЪМПИНГ ПОД ЗВЕЗДИТЕ с LIDL | FacebookСилвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии