20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Защо трябва да се строят стадиони по селата?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Програма на Министерство на регионалното развитие и благоустройството започва да финансира изграждането на спортна инфраструктура в по-малките населени места. Тема, която предизвиква противоречиви реакции в обществото.

Трябва ли да има противопоставяне на големитe срещу малките селища и има ли необходимост от изграждането на спортни терени в селата, проверихме в община Лесичово, където преди 10 години с европейско финансиране бяха изградени два стадиона.

Макар и натовареността на стадионите не е като в големия град, но хората от малките населени места не бива да бъдат дискриминирани времето показа, че има нужда от тях. В последните години спорта като начин на живот все по сериозно навлиза и се оказва че това е сред най – ефективните начини за възпитание на подрастващото поколение“, коментира пред Телемедиа заместник-кметът на община Лесичово Веселина Милкова.

Статистиката показва, че от построяването на съоръжението в с. Калугерово и пускането му в експлоатация преди близо 10 години, на него за изиграни над 270 мача. На този стадион своите срещи играе и местният мъжкият тим на „Спартак“. Отборът има 134 домакински срещи, уточнява президентът на клуба Стефан Христов.

Издръжката на съоръженията и четирите футболни отбора в общината е поета изцяло от местната управа.

Стадионът в Калугерово разполага с терен с изкуствена настилка, една трибуна, сграда със съблекални и фитнес, които почти десет години се поддържат в отлично състояние, може да види всеки, който посети съоръжението.

Двата стадиона, изградени със средства от Програмата за развитие на селските райони са домакини и на много общински спортни празници, които се организират през годините.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии