Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки по складове и магазини преди Великденските празници
Извършва се засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни – агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, както и на боята за яйца.
Проверки се извършват и в търговската мрежа в Пазарджик.
Традиционно преди Великденските празници инспекторите от ОДБХ Пазарджик започват проверки на складове и магазини.
Следи се за произхода и правилното съхранение на продуктите, които традиционно се предлагат на празничната трапеза.
Проверките при козунаците започват още от производството.
При агнешкото месо инспекторите следят за наличието на здравна маркировка.
Проверяващите гледат за наличието на забранени оцветители в боята за яйца.
Купувачите също знаят за какво да проверяват при пазаруване.
Цената на агнешкото месо не се е променила спрямо миналата година, а пазарджиклии масово предпочитат българското.
Проверките в търговската мрежа в областта ще продължат и през следващата седмица.