11.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Дядо Коледа кацна на покрива на Mall Plovdiv и официално откри коледния сезон с уникални подаръци и послание към доброто

Mall Plovdiv приветства откриването на коледния сезон с истински специално събитие, което се проведе на 2-ри декември и изцяло пресъздаде коледната магия. Самият Дядо Коледа кацна на покрива на мола и заедно със Снежанка и джуджето Шини Упатрий раздаде настроение и подари на най-послушните деца и посетители на Mall Plovdiv общо 1000 подаръка, вплитащи в себе си историята на майсторството и съпричастността.

Акцентът на празника, разбира се, беше зрелищното пристигане на Дядо Коледа и джуджето Шини Упатрий. Двамата кацнаха на покрива на Mall Plovdiv директно от Лапландия и се спуснаха по фасадата на търговския център пред погледите на децата и посетителите на търговския център.

Добрият старец и помощниците му зарадваха децата с редица уникални подаръци. Част от тях бяха възхитителните ръчно изработени коледни играчки, дело на майсторите от СПХУ – социално предприятие за хора с увреждания в Пловдив. Играчките са изработени внимателно по сложна технология на над 250 години. Всяка от тях е уникална сама по себе си, защото се разработва и рисува ръчно. Дори и да искат, художниците няма как да създадат две еднакви играчки, което ги прави единствени по рода си. Това, което прави играчките истински специални, е и значимото послание, криещо се зад тях. СПХУ осигурява възможности за заетост на хора с увреждания в Пловдив. Подкрепяйки това предприятие, общността активно допринася за подобряването на живота на хората с увреждания, насърчавайки интеграцията им в обществото и повишавайки цялостното им благосъстояние.

Сред стоплящите сърцето подаръци бяха и очарователните творения на фондация „Майко Мила“ и тяхната кауза „Оле Мале“. Ръчно изработените играчки, сред които плюшените еленчета Рудолф, коледните гномчета и веселите коледни украшения, не само вдъхнаха живот на магията на Коледа, но и подкрепиха още една важна кауза. Инициативата на „Майко мила“ подпомага майките на деца с увреждания в цяла България. Осъзнавайки предизвикателствата, пред които са изправени тези майки, фондацията улеснява възможността им да работят от вкъщи, подпомагайки себе си и децата си.

Играчките на „Майко Мила“ са не само символи на празничния сезон, но и знаци на подкрепа за тези майки, които им позволяват да играят активна роля в живота на децата си, като същевременно изкарват прехраната си.

Дядо Коледа пристигна в Mall Plovdiv и с най-верния си помощник – джуджето Шини Упатрий. Двамата избраха именно търговския център за първото си посещение, превръщайки го в най-запомнящата се спирка на добрия старец. Семейства и посетители откриха коледния сезон, наслаждавайки се на празничната атмосфера, очарователната украса, духът на коледната магия, който се носеше из целия Mall Plovdiv.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии