29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Какво депо искат да изградят в Пещера?

Колко опасно може да бъде новото депо, което фирма иска да изгради в Пещера? Отговорът на този въпрос зададохме на експертите от дружеството, което е проектирало съоръжението.

От фирмата изработила проекта определят съоръжението като най-безопасното в страната. В бъдещото депо се предвижда да бъде депониран краен отпадък от инсталация за изгаряне на отпадъци.

Предвижда се депото да бъде изградено на подравнена площадка извън границите на града на обща площ от 55 дка. Проектът включва изграждането на така наречения „котлован“ на дълбочина от 1.50 м.

Инвеститорът е категоричен, че е спазил всички нормативни изисквания.

Процедурата е стартирала в края на миналата година. На този етап е изготвен проект-доклад за въздействие върху околната среда, който е представен пред контролните органи, каза пред Телемедиа Ангел Желязков – изпълнителен директор на „Биовет“ АД. Той е категоричен, че в рамките на месец от фирмата инвеститор ще проведат обществено обсъждане, като ако не отговорят на всички въпроси ще организират и повторно, преди официалното такова, задължително по закон.

Инвестиционното намерение вече бе представено на вниманието на общинските съветници в рамките на редовното им заседание през месец януари.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии