1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Легендата Харли Дейвидсън се изнася от САЩ заради Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп заяви в понеделник, че е „изненадан“ от решението на Харли Дейвидсън да прехвърли част от производството си в чужбина, за да избегне европейските мита, заради споровете между Вашингтон и Брюксел.

По-рано днес легендарната марка за мотоциклети обяви, че може да изнесе част от производството си извън Америка, заради европейските такси.

„Изненадан съм, че Харли Дейвидсън е първата от всички компании, която развя „бял флаг“, написа Тръмп в Туитър. „Аз се борих здраво за тях и в крайна сметка те нямаше да плащат такси при продажбите си в ЕС. Това решение определено е удар по икономиката ни, която ще претърпи загуба от 151 милиарда долара. Данъците са само оправданието на Харли, но имайте търпение“, допълни Тръмп.

Припомняме, че Доналд Тръмп наложи тежки мита върху вноса на стомана и алуминий, като пренебрегна предупрежденията на съюзниците за рисковете от търговска война с непредвидими последици.

В отговор на действията на Тръмп ЕС реагира, като изготви списък с водещи американски продукти, които могат да бъдат облагани, включително мотоциклетите „Харли Дейвидсън“, джинси, бърбън и фъстъчено масло.

Източник: ЕРА

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии