6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Премиерът Борисов и Корнелия Нинова с искания за проверки на сделката с ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов поиска пълна проверка на сделката по продажбата на ЧЕЗ.Той е  възложил на Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач – „Инерком България“.

„Не може да ни обвиняват за всичко и ако Теменужка й казах: „дай си оставката“, защото при липсата на здрав разум, нали да се разсъждава , отстрани какво изглежда, приятели на енергийния министър купили ЧЕЗ. Това чува публиката, а това няма нищо общо, нищо истина. Частни компании са си се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, но аз не мога да оставя и нейната и нашата репутация да има някакъв подтекст в нея, коментира днес в Сандански премиерът Борисов.

Ще поискаме среща с чешкия посланик у нас и ще връчим документи чрез него на чешкото правителство, за да разберем повече за сделката с ЧЕЗ – искаме информация, истината и дали държавата ни е ангажирана, както и една банка във финансирането й в частен интерес очевидно, каза от своя страна лидерът  на БСП Корнелия Нинова.

Към Борисов водят нещата, там е главният бушон, не е надолу вече към малките бушончета, смята Нинова. Касае се за национална сигурност и очакваме реакцията на президента и на омбудсмана, посочи тя.

Бойко Борисов да не се прави, че не знае за сделката с ЧЕЗ, че сега научава за нея, че тепърва ще я проверява – не сме чак толкова наивни, че да повярваме на това, че той онзи ден е разбрал за нея. Г-н Борисов си представи за пореден път, че ако даде една жертва в лицето, този път на г-жа Петкова, проблемът ще бъде забравен. Не, няма, категорична бе Нинова.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии