6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Ръст в онлайн плащанията заради коронавируса

Властите в цяла Европа призовават да ограничим пътуванията си, както и струпването на хора на едно място. Експертите препоръчват по възможност да избягваме стоенето по опашки в търговски обекти. Една от възможностите да изпълним този съвет е да плащаме онлайн.

Проучване показва, че все повече българи прибягват към пазаруването в интернет. Според последните данни 82% от нашите сънародници поръчват и плащат онлайн, което е малко по-голям дял от живеещите в другите европейски страни. Освен удобството, начинът на разплащане е предпочитан и в условията на епидемии. По този начин избягваме висенето в затворени помещения и по опашки със струпването на хора. И въпреки че на този етап в Пазарджик истерия от около опасността от коронавирус не се наблюдава, делът на плащанията в интернет се е увеличил. В последния месец все повече хора предпочитат да плащат битовите си сметки онлайн, споделят от един от водещите телекомуникационни оператори в област Пазарджик.

Очаквано дигиталните услуги привличат хората с удобството и бързината си. Проучването показва също, че 40 на сто от българите ги харесват просто защото са модерни.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии