21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Телекабел е сред създателите на първия мобилен виртуален оператор у нас

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Пет от водещите доставчици на телекомуникационни услуги в страната, сред които и Телекабел се обединиха, за да създадат първия мобилен виртуален оператор в България. Те представиха своя амбициозен проект на специална пресконференция в столицата. „Икономиката на споделянето е интелигентният иновативен начин на правене на бизнес, при който се пестят ресурси, постига се по-бързо развитие в полза на потребителите с по-малко разходи за бизнеса“, обясни изпълнителният директор на „Телекабел“ Ангел Василев.

 

Телекомуникационните оператори Телекабел, Нет 1, Нетера, СКАТ и Телесим са създателите на обединението „Мобилни алтернативни комуникации“. Амбицията им е да бъдат пионери в още едно начинание в България. Целта им е създаването на първия мобилен виртуален оператор в страната. В момента в света оперират над 1200 мобилни виртуални оператора, като България е една от малкото в света и Европа, в които няма такива.

 

Вярваме, че от държавата с най-добрия фиксиран интернет в света, България може да се превърне в лидер и при мобилните комуникации“, подчерта изпълнителният директор на „Телекабел“ Ангел Василев. Стартирането на виртуален мобилен оператор носи полза за всички участници на пазара. За мобилните оператори ще доведе до ефективно използване на капацитета на мрежите им, увериха участниците в проекта. Обединяването на 5-те компании обаче не означава сливане и не носи след себе си последствията от подобно действие.

 

След приключването на преговорите с мобилните оператори участниците в „Мобилни алтернативни комуникации“ ще представят конкретните услуги, които ще предложат на клиентите си.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии