13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

177 досъдебни производства за нарушаване на политическите права на гражданите са образувани до обяд

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От началото на кампанията до 11 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 2389 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а в деня на балотажа те са 37, съобщиха от МВР.

Сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

До момента са образувани 206 досъдебни производства (57 бързи и 149 – по общия ред), от тях 177 – са за нарушаване на политическите права на гражданите и 29 – за други нарушения, свързани с изборния процес.

Продължава ускореното издаване на удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. За периода от 31 октомври до 10 часа днес звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 379 удостоверения. Само в днешния ден те са 33.

Нормална е обстановката по граничните пунктове, трафикът през отделни ГКПП е интензивен за товарни автомобили. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки.

Към 9.30 часа днес на територията на страната не са възниквали произшествия от компетентността на ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите. Пожарни екипи оказват съдействие на територията на общините, в които има обявено бедствено положение след бурния вятър и интензивните валежи.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии