25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

21 отбора се класираха за финала на „Дейтатон 2024“, ученици от Пазарджик са сред тях

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Финалният кръг на най-новото статистическо състезание на НСИ ще се проведе от 18 до 20 април

Двадесет и един ученически отбора от Шумен, Гоце Делчев, Сливница, Пловдив, Троян, Генерал Тошево, Пазарджик, Бургас, Варна, Петрич и София придобиха право на участие във финалния етап на второто издание на статистическото състезание на НСИ „Дейтатон 2024“.

Учениците на ПГИМ Пазарджик са втори след първи кръг. Талантливите възпитаници на ПГИМ Дарина Денкова, Кристина Тонова, Юлияна Бирова и техният ментор Албена Гълъбинова отново представиха достойно Пазарджик, участвайки в статистическото състезание Datathon. Отборът им ТЕАМ_PRO се класира на 2-ро място в България сред голяма конкуренция, достигайки отличен резултат от 99,5 точки.

Специално жури, съставено от експерти на Националния статистически институт, оцени и класира участниците, които в първия кръг от 20 март до 8 април представиха онлайн разработките си на тема „Статистически анализ на тенденциите и предизвикателствата пред обучението и професионалната реализация на младите хора в България“.

Финалният кръг на най-новото статистическо състезание на НСИ ще се проведе от 18 до 20 април в к.к. Боровец. Експертното жури ще определи на място темата, върху която ще работят финалистите. Те ще имат 48 часа по регламент, за да подготвят и представят разработките си.

Обявяването на победителите и награждаването ще бъдат на 20 април 2024 г. НСИ осигурява награди както за победителите и призьорите, така и за всички участници в състезанието.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии