19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

27 септември е Световен ден на туризма

На 27 септември се отбелязва Световният ден на туризма. Той се чества от 1980 година насам, като датата отбелязва годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм през 1970 г. През 2023 година Световната организация по туризъм подчертава необходимостта от повече и по-добре насочени инвестиции за хората, за планетата и за просперитета.

Световният ден на туризма през 2023 година ще бъде призив за действие за развитие и инвеститорите от частния сектор да се обединят около нова стратегия за зелени инвестиции в сектора. Това, което доминира като настроение в българското Министерство на туризма през тази година е мобилизация за изпълнение на заплануваното до края на 18 месечния период на програмата за управление, посочи заместник министърът на туризма Ирена Георгиева.

В този ден България е домакин и на срещата на борда на директорите на Европейската туристическа комисия, което е знаково събитие, според Георгиева.

Източник: БНР

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии