13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

34,16% е избирателната активност в страната към 16.00 ч

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Към 16.00 ч избирателната активност в страната на базата на информация от всички Общински избирателни комисии в страната е 34,16 %. Най-високата е в община Челопеч – 75,15%, а най-ниската е в Добрич – 23,18%.

„Вече стана известно, че в няколко общини в част от кочаните с бюлетините се появяват такива без номерация. Това са в Кюстендил, Дупница, Добрич, Радомир и Перник. Дали сме указания на ОИК. Секционните избирателни комисии ще съставят протоколи при наличието на такива бюлетини. Избирателите, гласували с тях, не трябва да се притесняват. Гласът им ще бъде отчетен“, съобщи Росица Матева.

От ЦИК съобщиха за сериозен проблем с недостига на бюлетини в няколко общини.

„В няколко кметства свършиха бюлетините. В Мездра, най-напред в кметство Върбешница, дали сме указания там да се ксерокопират бюлетините и да бъдат съставени протоколи от членове на ОИК и СИК, като бюлетините бъдат номерирани с последваща номерация след кочаните. По същия начин в Първомай, в кметство Поройна, в община Лом в Долна Бешовица и в Шумен – в кметство Лозево.

Пристигна информация от ОИК-Мездра и от кметство Оселна и Учиндол. Но там все още има бюлетини, те предупреждават, че са на приключване. Обстоятелството е, че е заявен по-малък брой за отпечатване и след като са подадени заявления от избиратели, които имат право да гласуват по настоящ адрес не е коригирана заявката за отпечатания тираж на бюлетините“, каза Матева.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии