15.8 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

4 нарушения от общо 287 проверки на складовете за нефт и нефтопродукти

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Само за последните два месеца ДА “Държавен резерв и военновременни запаси” извърши 287 проверки за спазване на разпоредбите на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти, съобщиха от Агенцията.

За периода март-април 2023 г служители на териториалните дирекции на ДА “Държавен резерв и военновременни запаси” са направили 11 планови и 276 извънпланови проверки на задължени лица и съхранители, притежаващи складове по чл.34 от Закона за запасите от нефт и нефтопродукти .

Проверени са дружества, осъществявали внос и/или вътрешнообщностно пристигане /ВОП/ на нефтопродукти и съхранители, притежаващи складове, регистрирани по чл. 38 от Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

Съставени са 4 акта за установяване на административни нарушения.

Проверките са проведени на територията на цялата страна и са част от дейността на ДА ДРВВЗ и вменените й от закона функции. Агенцията осъществява държавния надзор върху създаването, съхраняването, обновяването, ползването и възстановяването на запасите от нефт и нефтопродукти с цел осигуряване на снабдяването с течни горива в случаите на затрудняване или значимо прекъсване на доставките в страната и в други държави-членки на Европейския съюз и/или съгласно влязло в сила решение на Международната агенция по енергетика за отпускане на запаси.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии