19.8 C
Пазарджик
четвъртък, 13 юни, 2024

46 Народно събрание започна работа

Новоизбраният парламент проведе първото си тържествено заседание, открито от най-възрастния депутат Мика Зайкова. След като народните представители положиха клетва бе дадена думата на председателите на парламентарни групи, за да представят приоритетите им, сред които бяха съставяне на кабинет, търсенето на диалог и реформи. От ИТН потвърдиха готовността си за нов кабинет и търсене на диалог с другите партии.

От ГЕРБ-СДС категорично заявиха, че ще са в опозиция. 

Десислава Атанасова посочи още, че предсрочните парламентарни избори не са излъчили категоричен победител. И припомни, че България е имала подобни кабинети – на Беров и на Орешарски. Знаем, че такива правителства завършват с крах, а сметката винаги бива плащана от българските граждани, каза още тя. От БСП се обявиха за разрушаване на стария модел на управление и засилване на социалната политика. И дадоха заявка.

От Демократична България обявиха, че ще работят за съдебна реформа и ликвидиране на корупцията.

От ДПС също се обявиха за диалог.

От „Изправи се.бг! Ние идваме“ предупредиха, че са готови за нови протести.

Народните представители в първото си заседание си избраха председател. Това отново ще бъде Ива Митева от ИТН. За нея гласуваха 137 депутати. 99 от ГЕРБ и БСП се въздържаха и 1 гласува против.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии