14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Ангелкова: Всички обекти в Слънчев бряг отговарят на изискванията

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс „Слънчев бряг”, както правим всяка година преди началото на летния туристически сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие.

Съгласно него абсолютно всички обекти на „Слънчев бряг”- Юг, включително и петте заведения на Южния плаж на „Слънчев бряг” изцяло попадат в одобрената от мен схема.

Това каза пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова като подчерта, че въпросните заведения са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри.

Коментарът на министъра идва след заканата на вицепремиера Валери Симеонов да бъдат съборени пет от най-популярните заведения в курорта.

Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в „Слънчев бряг“ са изградени без разрешителни и строителни проекти.

Собствениците на заведенията на плажа обаче заявиха твърдата си позиция, че имат всички необходими разрешителни. И отправиха покана към представителите на държавните институции, които искат да ги инспектират, да отидат при тях преди началото на сезона, а не по време на сезона, когато заведенията им са пълни с хора.

Ангелкова подчерта, че проверките по заведенията за силата на шума трябва да се извършва така, че да не пречи на почивката на туристите. И добави, че контролът по отношение на преместваемите обекти е в ръцете на общинската администрация

Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони”, добави Ангелкова

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии