25.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Автоинструкторите с пореден национален протест

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Автоинструкторите излязоха на национален протест. Участие в демонстрацията взеха представители на най-големите браншови организации в страната. Недоволството на автоинструкторите е породено от предлаганите промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

Над 500 учебни автомобила и близо 1000 инструктури се събраха в София на национален протест. Недоволството на автоинструкторите е породено от предлаганите промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

Идеята на новите промени е да се изгради информационна система, която да дава на контролните органи информация за датите и часовете за провеждане на обучението, както и достъп до електронните учебни дневници, учебните картони и контролните карти.

Предлага се още преподавателите да са назначени на трудов договор в учебния център, тъй като в момента над 50% работят на граждански договор. И още – учебният център да е регистриран като търговски обект, тъй като в него се извършва търговска дейност. Протестиращите обаче не са доволни от резултата от протеста.

Протестиращите автоинструкторите настояват за среща с премиера Борисов и сваляне на проекта от обществено обсъждане. Всички те са против въвеждането на е-контрол, който ще ги Ззатрудни финансово.
Автоинструкторите с национален протест

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии