13.9 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Автошколите пред фалит

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

На 4 май се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а на 11 май  изпитите по практика.

Това стана ясно след  среща на министъра на транспорта Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка.

Срещата бе провокирана след като преди дни автоинструктори заплашиха, че се готвят за протести на 6 май, тъй като са заплашени от фалити.

Те поискаха рестарт на шофьорските курсове и изпитите, или държавата да им предложи подходящ механизъм за подпомагане.

Министерството на транспорта взе решение автошколите да възстановят работа, след като бяха едни от първите, които бяха принудени да затворят като мярка срещу разпространението на Covid-19.

Двумесечното прекъсване на работата на автоцентровете за обучение на кандидат шофьори е довело до финансова нестабилност на бранша, споделя Кирил Андонов.

За да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи се създават всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и обучаващите.

Капацитетът на залите за изпит ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани.

Същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите, които провеждат шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии