20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

БДЖ подкрепи създаването на Пътнически консултативен съвет

БДЖ подкрепи идеята за създаване на Пътнически консултативен съвет за обслужването с железопътен транспорт в България. Това се случи по време на първото онлайн заседание на Съвета. Проектът е по идея на активни млади хора, които редовно използват БДЖ и имат желание за диалог с управленския екип на дружеството с цел да се обсъждат възможности за подобрения в предлаганата транспортна услуга, които са от най-голяма необходимост за клиентите на превозвача.

Пътническият консултативен съвет се създава по добрия пример на други европейски железопътни оператори. Идеята е веднъж на няколко месеца представителите на съвета да провеждат дискусии по належащи за подобряването на условията за пътуване на клиентите на БДЖ въпроси. Създаването на консултативния съвет е от изключителна важност за БДЖ, тъй като именно редовно пътуващите клиенти могат да бъдат най-добрия коректив за дейността на дружеството.

Борислав Веженов, Добрил Тошев, Николай Колев, Кристиан Ваклинов и Петър Делчев са създателите на Съвета, част от които работят в системата на железопътния транпорт. Те пътуват редовно с влакове из страната и имат пряко наблюдение върху пропуските в качеството на услугата и потребностите на клиентите. Консултативният съвет ще се председателства на ротационен принцип от всеки един от членовете, които ще представляват отделни региони на страната.

Създаването на пътнически консултативен съвет е поредната крачка към подобряването на предлаганата от БДЖ услуга след внесените дигитални улеснения за клиентите и поетапното подновяване на подвижния железопътен състав. В тази връзка, на участниците в Съвета ще бъде предоставен достъп до внедрената в БДЖ Корпоративна информационна система за стратегически анализи.

Въпреки отлагането на част от условията в Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета относно правата и задълженията на пътниците, използващи железопътен транспорт, в частта му за изплащане на обезщетения при закъснения на влаковете, които пътуват на територията на страната, БДЖ изпълнява голяма част от заложените в Регламента условия и се стреми да бъде все повече клиентоориентирана и социално отговорна компания.

Чрез постоянния стемеж към подобряване и модернизиране на предлаганата услуга БДЖ ще може да приложи изцяло Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета през 2026 г., от отлагането на който се възползват и повечето железопътни оператори в държавите, членки на ЕС.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии