8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Близо 7 000 000 млн. лв. за изкуства и спорт в училищата

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Министерският съвет отпусна 6 752 349 лв. по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ за общинските, държавните и частните училища за учебната 2022/2023 година, представили справки за извършени фактически разходи от средствата по одобрените им суми. Програмата има за цел да осигури условия за личностно развитие на учениците и да насърчи изявите им в колективни спортове и изкуства.

По дейности, свързани с изкуствата се финансират общински, държавни и частни училища в партньорство с общински или държавни училища. Училищата са сформирали групи за занимания по музикално, танцово, театрално и изобразително изкуство. Чрез финансирането се покриват разходите им за закупуване на сценични костюми, инструменти, озвучителна техника и др.

В областта на спорта по програмата се финансират общински, държавни и частни училища в партньорство с общински или държавни• училища. Заниманията включват сформиране на отбори в сферата на колективните спортове баскетбол, волейбол и футбол и участие в състезания. Отпуснатите средства покриват разходи за закупуване на екипировка на учениците, включени в отбора, треньор, спортни уреди и др.

Източник: МС

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии