17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Борисов: Да не се поддаваме на паника и да гледаме на света както всеки ден

На Европейския съвет обсъдихме колко твърди мерки и гъвкави да бъдат мерките, защото колкото повече върви разпространението на коронавируса, научните среди не могат да ни кажат точно рецептата кога, как, с какво се лекува.

Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Учим се цяла Европа, пък и светът, и в Турция, и в Русия се откриха случаи. Да не се поддаваме на паника и да гледаме на света по начина, по който всеки ден гледаме, затова българите казват най-важното е здравето и се молим на Господ да ни пази здрави, всичко друго може да се оправи. С този оптимизъм за деня, хората и досега са здрави, каза Борисов. Всички знаем за рисковете, но живеем с този риск. И коронавирусът е вирус като много други. От испанския грип са загинали 40 милиона, прогнозите са за 3 млн. при коронавируса в най-лошия сценарий, не, че са малко, отбеляза Борисов. Цяла нощ военните работят. Нито една държава-членка няма необходим запас от маски, медицински облекла, аспиратори, респиратори и какво ли не още, калцуни ръкавици.

За радост в България имаме такава индустрия, по 4 000 м плат на ден произвеждат. Минаха прекрасно изпитанията нощес, сертифицира се, добави Борисов.

Два вида мерки са взети – първите пет мерки са в области без потвърден случай, а вторите мерки са за области с потвърдени случаи, те са 8 мерки. Кина и театри ако бъдем гъвкави, примерно се продават билетите през стол или да се дезинфекцират след всяка прожекция, дайте възможност на кметовете да вземат сами решения и да преценяват най-доброто. Училищата всеки час да започва с петминутна агитация и напомняне на децата за мерките аз лична хигиена, каза Борисов.

Светът като цяло не е подготвен за подобна грипна епидемия като коронавирус, каза още Борисов.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии