13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

БСП ще подкрепи правителство на ИТН при 4 условия

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Имаме последователна политика и ясни конкретни решения. Нашата партия смята, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство, предвид здравната, икономическа и социална криза, в която се намира страната“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите с президента Румен Радев за съставяне на правителство.

„Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Този модел на управление трябва да приключи. Бихме подкрепили втората партия – ИТН, ако имат следните условия, заложени в проекта им – спешни и важни стъпки за преодоляване на кризата, обективна ревизия на управлението на Борисов, бързи и конкретни стъпки по плана за развитие и устойчивост, нови изборни правила, които да гарантират прозрачност и честност на изборите“, категорична бе Нинова.

Тя добави, че партията ѝ има разработени предложения по всяка една от точките.

„Относно първата – вече сме внесли нашите предложения в парламента. По втората точка – ще представим нашите досегашни проверки относно управлението на ГЕРБ. Третата – два месеца преди изборите поискахме той да бъде разгледан от парламента, имаме и конкретни предложения. А относно промените в изборния кодекс искаме задължително видеонаблюдение, машинно гласуване, изчистване на мъртвите души от списъците“, уточни лидерът на БСП.

Тя заяви, че колективните органи на партията ще бъдат събрани и решения ще бъдат представени, когато и ако им бъде връчен мандат.

Източник: Bulgaria ON AIR

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии