10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

България има готовност да се включи в европейската инициатива за осигуряване на ваксина за COVID-19

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Министър-председателят разпореди на министъра на здравеопазването да предприеме всички необходими действия за включването на България в европейската инициативата за осигуряване на ваксина за COVID-19 с равен достъп за населението на всички държави-членки на Европейския съюз.

Премиерът Борисов е категоричен, че трябва да се търси най-доброто решение за българските граждани, които желаят да се възползват от новата ваксина и да има гаранции за качеството, безопасността и ефективността на ваксината, след одобрението й от регулаторните органи.

На този етап България разглежда различни опции относно осигуряването на ваксина.

Страната ни има готовност да се присъедини към оформилия се алианс от четири европейски държави – Германия, Франция, Италия и Холандия, които са постигнали споразумение с биофармацевтична компания за доставка на до 400 милиона дози от ваксината COVID-19 на Университета в Оксфорд.

Държавата ни разглежда и възможността да се присъедини към общоевропейско решение по темата, с което да бъдат осигурени количества от ваксината за целия ЕС. Б

ългария може да заяви интерес към ваксината и в директни преговори с компанията, организираща нейното производство и дистрибуция.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии