31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Четири остават случаите на коронавирус у нас

Няма установени нови случаи на коронавирус у нас. Поетапно в София пристигат пробите на хората, които са били в контакт с четиримата с COVID-19 от Плевен и Габрово.

Това съобщи тази сутрин началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцисла Мутафчийски.

Както вече стана ясно, пробите от Габрово са 140. За Плевен все още се уточняват. Все още се уточняват и групите, които ще бъдат изследвани. На този етап пробите са на медицински персонал и на хората, контактували със заразените.

Ген. Мутафчийски съобщи, че в Габрово ще бъдат тествани обитателите на старчески дом. Причината –жена от дома е била пациентка на болницата и е изписана като здрава.

В Габровската болница ще бъдат затворени всички отделения, които не работят по спешност, каза още ген. Мутафчийски, който тази сутрин е разговарял с директора на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Минко Михов. Той уточни, че мярката се взема, за да се избегне възможността от заразяване на медицинския персонал.

Дезинфекция върви денонощно във всички отделения както в Габровската, така и в Плевенската болници.

Генералът посочи, че няма още установяване на нулевия пациент.

В Габрово само мога да кажа, че двете пациентки, които са установени нямат нищо общо помежду си, въпреки че беше разказана история как това е сестрата, която се грижила за пациента – не е вярно”, каза той. 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии