7.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Четирима от тежко ранените в Пирогов са с опасност за живота

Четирима от транспортираните в „Пирогов“ след катастрофата в Искърското дефиле са с опасност за живота. Това каза началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски.

Непосредствено сред катастрофата в лечебното заведение са транспортирани общо осем от пострадалите, но двама от тях са починали – единият по време на транспортирането, а другият непосредствено след пристигане в болницата.

Останалите шестима остават в тежко състояние, а четирима от тях са с непосредствена опасност за живота.

„Говорим за тежки травми на гръден кош, корем, крайници. Имаме двама пациенти с тежки фрактури на гръбнака и пациент с тежка травма на крайник. Като казвам тежка, имам предвид животозастрашаваща. За съжаление възрастта на пациентите е доста висока, което не мога за лечебния процес. Прави се всичко необходимо“, увери проф. Габровски.

Той благодари на всички екипи в болницата за бързата реакция и добрата организация. „Екипите останаха от дневната смяна. Дойдоха колеги, които са в отпуска. Дойдоха колеги, които случайно са чули информацията. Беше много бърза и впечатляваща реакция, за което им благодаря“, посочи проф. Габровски.

До този момент общо загиналите в тежкия пътен инцидент са 16, а 18 са ранените, като мнозина от тях са в тежко състояние. 

Източник: БГНЕС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии