27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

ЦИК прие методическите указания за работата на СИК

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Методическите указания за работата на секционните избирателни комисии са приети от Централната избирателна комисия. Те са различни за секциите, в които ще има само хартиени бюлетини и за тези, в които ще бъде поставена и машина за гласуване.

Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни:

Тези методически указания са съобразени с измененията на Изборния кодекс от края на миналата година, свързани с машинното гласуване. Те са съобразени и с новия вариант на протоколите на секционните избирателни комисии, съгласно които членовете на секционните избирателни комисии няма да сумират данните от хартиените бюлетини и данните от бюлетините за машинно гласуване„.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова се надява членовете на секционните комисии да се запознаят с указанията за работа. В тях са описани действията на членовете на секционни комисии от получаването на изборните материали до тяхното предаване в ОИК и преброяването на резултата: „И да се надяваме, че всички секционни избирателни комисии ще си ги прочетат поне по веднъж и ще ги изпълняват. Да им бъдат полезни най-вече„.

Методическите указания ще бъдат публикувани на интернет страницата на ЦИК .

Източник: БНР

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии