19.8 C
Пазарджик
събота, 13 април, 2024

ЦИК с анализ и препоръки за евроизборите

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Форумът ще се проведе в Дома на Европа в столицата

Общественият съвет към ЦИК организира конференция на тема „10 години Обществен съвет към ЦИК – анализ на изборния процес и препоръки преди изборите за Европейски парламент“. Форумът ще се проведе в Дома на Европа в столицата и ще бъде открит от първия председател на Обществения съвет професор Емилия Друмева и от ръководителя на Бюрото на европейския парламент в България Теодор Стойчев.

За участие в конференцията са поканени депутати и представители на МВР, както и на Министерствата на външните работи и на регионалното развитие, на съдебната система, социолози и други.

Сред акцентите в обсъжданията ще бъдат темите за причините за недействителните гласове и какво показа видеонаблюдението, влиянието на социологическите изследвания върху гласоподавателите, машинното гласуване, както и предизвикателствата пред провеждането на изборите за Европейския парламент.

Общественият съвет към Централната избирателна комисия включва представители на български неправителствени организации, наблюдаващи изборите в страната.

Той е консултативен орган към ЦИК с основна цел да съдейства за осигуряването на прозрачност, демократичност и честност в изборния процес.

Съветът работи независимо от изборната администрация, като изработва становища, анализи и препоръки и организира дискусии, кръгли маси и други публични събития, свързани с изборната теория и практика.

Източник: БНР

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии