Цвета Караянчева: Ще има изненади в листите на ГЕРБ

27.02.2021 16:21 960 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов България

Очаквам кална кампания, но няма да изневерим на себе си и ще бъдем позитивни. Това каза пред журналисти в град Пещера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

На въпрос, каква е оценката ѝ за работата на 44-тото на Народното събрание, което на 25 март приключва работа, Караянчева коментира, че мандатът е бил труден за всички политически сили. „Особено последната година, когато работим в условията на пандемия. Това е прецедент. Никога Народното събрание не е работило в такава ситуация. Изключително адекватно Народното събрание работи и решава проблемите на българските граждани, както и помага на правителството, защото все пак изпълнителната власт е тази, която пряко организира процесите по време на пандемията и политиката“, заяви Караянчева.
 
„Не мога да не отбележа постиженията, които направи българското правителство заедно с управляващото мнозинство в парламента, поетите и изпълните обещания – 650 лв. минимална и 1500 лв. средна работна заплата, поетите ангажименти в образованието за повишаване на заплатите на учителите, на работещите в целия публичен сектор, реновираните над 500 училища. Това са все неща, които са поети като ангажименти и са изпълнени“, отбеляза още тя.

„Разбира се, че имаме пропуски. От всяко едно управление, от всеки един парламент може да се иска още и още. За мен е удовлетворение, че успяхме ние, без БСП и ДПС, които не влизаха в зала и се опитваха да провалят кворума, да организираме нещата така, че Събранието да работи и да приемаме важните закони на хората. Преди всичко трябва да мислим за нашите съграждани. В този труден момент трябва да сме на работните си места така, както всички български граждани се борят и работят за оцеляване, за преодоляване на тази криза“, допълни председателят на Народното събрание.

Относно това дали ГЕРБ е готова с листите за предстоящите избори, Цвета Караянчева отговори: „Събота – неделя всичко ще е ясно, до 2 март са регистрациите в РИК. Тогава всички ще разберем кой е номиниран и кой ще води листи“. „Ще има изненади, ще има хора, които са водили дълго време листи и също ще останат на местата си или ще са на по-задни позиции. Залагаме както на утвърдени политици и членове на партията, така и на хора от гражданската квота, професионалисти, които наистина могат да бъдат полезни в парламента“, обясни Караянчева о допълни, че по всяка вероятно в листите ще има и министри. „Имаме много успешни министри, много успешни политики, проведени през тези четири години. Няма нищо по-естествено от това успешни министри да са в листите“, заяви Караянчева.

„Очаквам кална кампания, но няма да изневерим на себе си, ще бъдем позитивни, ще разказваме какво сме направили, ще си признаем грешките и ще предложим едно продължение на политиката, която ГЕРБ е водила през всички тези години, отношение към хората и повече позитивни послания“, добави още тя.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

13% от направените тестове са положителни за коронавирус
23.04.2021 10:09 29
13% от направените тестове са положителни за коронавирус

1681 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 13 423 теста. Това показ...

Промените в Изборния кодекс  в пленарната зала
23.04.2021 09:33 56
Промените в Изборния кодекс в пленарната зала

В Народното събрание днес депутатите обсъждат 6 законопроекта за промени в Изборн...

Световен ден на книгата и авторското право
23.04.2021 09:19 32
Световен ден на книгата и авторското право

23 април е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът се отбелязва о...

ТМ+

Изложба посветена на Иван Вазов гостува в Пазарджик
21.04.2021 16:30 446 Култура
Изложба посветена на Иван Вазов гостува в Пазарджик

Изложба с 20 документални пана, които проследяват основни моменти от житейската и...

Светини от Април 1876 в Регионалния исторически музей
20.04.2021 18:06 192 Култура
Светини от Април 1876 в Регионалния исторически музей

На 20 април – Денят на националната ни революция, Регионален исторически му...

В края на октомври е възможен колективен имунитет
19.04.2021 11:04 334 Общество
В края на октомври е възможен колективен имунитет

Реалистичният сценарий за постигане на колективен имунитет в България е към края ...

В РИМ Пазарджик ще представят: Българийо, аз всичко тебе дадох…
16.04.2021 09:19 643 Култура
В РИМ Пазарджик ще представят: Българийо, аз всичко тебе дадох…

На 20 април, вторник, от 17.00 ч. в къща музей „Константин Величков“,...