28.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 юли, 2024

Десислава Атанасова: Политическата криза не може да бъде решена само от една партия или коалиция

Резултатите от изборите за 49-ото Народно събрание задават редица възможности, както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. С вота си българските граждани показаха нееднозначно, че политическата криза не може да бъде решена само от една формация, партия или коалиция.

Това заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Единственият изход от ситуацията е възможен само, ако с взаимно уважение между партиите се постигат приемливи компромиси, съгласие по стратегически важните въпроси за страната и ефективно възстановяване на политическия диалог. Всеки, който не се съобрази с тези резултати, ще загуби не просто избиратели, но и перспектива за дългосрочно позитивно участие в политическия и обществен живот на страната„, заяви Атанасова.

По думите ѝ, най-трудната битка в политиката е битката със самия себе си, със собственото си его, със собствените си илюзии и недостатъци.

Тази битка е далеч по-важна от конюнктурните битки с актуалния политически опонент, защото е решаваща за дългосрочните перспективи пред всяка политическа сила. Изходът от тази битка зависи от самите нас и от силите ни да преодолеем самите себе си. От възможността за осъществяване на качествена промяна, която рано или късно намира своя положителен резултат„, посочи Десислава Атанасова.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии