8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

До септември са задържани 1 780 мигранти

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

За периода януари – септември са образувани 624 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и хора за престъпления, свързани с производство, държане и разпространение на наркотични вещества, и 300 за незаконен трафик на хора и нелегална миграция.

Задържани са 1 780 незаконно пребиваващи граждани на трети страни.

Това показва поредният, втори, ежемесечен анализ на данните на работата на Специализираното междуведомствено звено между прокуратурата и МВР. От държавното обвинение уточняват, че се забелязва промяна в профила на подпомагащите незаконното превозване на мигранти.

Преобладават гражданите на Украйна, Молдова, Сърбия, Румъния, Полша, Русия и Естония, които използват превозни средства с чужда регистрация или автомобили под наем и, след като извършват съответния превоз, напускат България.

Специализираното междуведомствено звено беше създадено със съвместна заповед на временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов през август, за да подпомага разследването за случаи за трафик на мигранти и на наркотрафик . Една от основните му дейности е наблюдение на образуваните и водени досъдебни производства.

Източник: БНР

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии