7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Допълнителни места по влаковете за Великден

Над 10 400 допълнителни места за предстоящите почивни дни за Великден ще осигури „БДЖ-Пътнически превози”
За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната.

По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни, посочват от железопътния превозвач.

От 20 до 27 април с увеличени състави ще пътуват влакове по маршрутите: София-Варна-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Стара Загора-София; София-Свиленград-София; София-Горна Оряховица-София; София-Плевен-София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Кулата-София; Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна; Варна-Враца-Варна; Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив; Пловдив-Варна-Пловдив.

За пътуващите, които предпочитат да купят билети за своето пътуване от билетните каси, е в ход предварителна продажба за места за седящи във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е пет дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да купят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

„БДЖ-Пътнически превози” напомня на своите клиенти, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 20 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии