18.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Фермерите подават протоколи до 15 ноември в Системата за електронни услуги

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

До 15 ноември чрез Система за електронни услуги (СЕУ) кандидатите по направление „Традиционни практики за сезонна паша на животните (пасторализъм)“ от мярка 10 „Агроекология и климат“, както и по интервенция „Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)“, следва да подадат информация за издадените констативни протоколи от съответните национални паркове, на чиято територия са извършвали високопланинска паша през Кампания 2023.

Въвеждането на данни и предоставянето на доказателствени документи в СЕУ е задължително само за тези бенефициери, които са заявили подпомагане по някоя от изброените интервенции и/или направления за сезонна паша.

За улеснение на стопаните са изготвени подробни Указания със стъпките за попълване на данните в СЕУ, които са публикувани на сайта на ДФЗ.

Документите се считат за успешно подадени тогава, когато заявлението стигне до статус „Чакащо ръчно зареждане в ИСАК“. Важно е фермерите да знаят, че след изтичане на нормативно регламентирания срок (15 ноември 2023г.) те няма да могат да въвеждате данни и да прикачват документи в СЕУ.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии