30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

ГДБОП събра у нас експерти по сигурност от 19 държави

Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ организира провеждането на международна конференция за ефективно противодействие на наркотрафика.

Двудневният форум събра в София признати експерти в областта на правоохраната от общо 19 държави от и извън ЕС, от европейски агенции и институции и международни организации.

По време на дискусиите бяха обсъдени предизвикателствата в областта на борбата с трафика на наркотици и обменен опит и добри практики по отношение на заплахите в контекста на EMPACT 2022+, свързани с трафика на хероин, марихуана, метамфетамин и прекурсори.

В качеството си на лидер на дейност „Трафик на хероин и оцетен анхидрид по Балканския път“ в рамките на ЕМРАСТ, приоритет „Канабис, кокаин и хероин“, ГДБОП бе домакин на събитието. То се състоя на 26-27 септември в рамките на проект „Подкрепа за ГДБОП за изпълнение на дейностите по EMPACT“, финансиран по фонд „Вътрешна сигурност“.

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии