21.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

ГЕРБ няма да подкрепи вота, но запазва позицията си по проектобюджета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че парламентарната група на партията няма да подкрепи вота на недоверие към правителството на тема „Отбрана и национална сигурност“.

Борисов заяви, че правителството няма да падне заради бюджета за догодина, но призова министъра на финансите Асен Василев да нанесе корекции. ГЕРБ настоява да бъдат отпуснати повече средства за общините.

„Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим и затова съветвам финансовия министър бързо да си го преправи, преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против“, призова той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че два дни преди балотажа Кирил Петков му е казал, че ако кандидатът на ПП-ДБ-„Спаси София“ Васил Терзиев не спечели кметските избори, правителството ще падне:

„Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана, като се избра г-н Терзиев. Ако си спомняте, аз казах: „Гласувайте за кандидата на правителството“, защото той в прав текст ми каза, че ще падне правителството, ако не вземат София“.

Борисов беше категоричен, че общинските съветници от ГЕРБ-СДС няма да подкрепят Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

Според него гласуването срещу предложенията на партията за отпадане на дерогацията за руския петрол очертава нова „сглобка“:

Борисов заяви още, че утре няма да присъства на извънредното заседание на Съвета по сигурността към МС, защото има среща с европейски посланици.

Източник: БНР

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии