ГЕРБ стяга редиците за евроизборите

20.01.2019 14:16 1125 Коментари: / Добави коментар Източник: БГНЕС Редактор: Ангел Узунов България

„Всеки един е важен, защото един може да направи промяната“. „Един по един решаваме проблемите на страната“.  „Днес всеки един от нас пише историята на България“. „Ти си един от нас, защото ние сме ГЕРБ“! 

С тези думи започна, Национална предизборна среща на ГЕРБ.

В изказването си премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов напомни как е създадена партията преди 10 години и анонсира, че ще формулира някои слабости в политиките, за да не бъдат повтаряни.

„За какво създадохме ГЕРБ и когато го създадохме в какви условия го създадохме. Тогава нашите опоненти бяха министри, първи дами и народът искаше всячески да избяга от тях и избраха нас. Тогава „Конрад Аденауер“ не ни подкрепяше а подкрепяше някакви десни, сини. Какво се оказа – те не бяха нито десни, нито сини, а си бяха истински болшевики“, каза Борисов и благодари на фондация „Конрад Аденауер“ за финансовата и политическа помощ на партията.

„Преди нас не бяха правили нищо, затова на нас беше лесно да направим даже повече, отколкото може да направи една партия“, каза премиерът.

Той даде пример с икономиката на САЩ, която, по думите му никога не е била в по-добро състояние от сега. В същото време никога не е била в такова бюджетно затруднение. „Германия се къпе в пари, но и тя е в тежки сътресения. Франция, Италия, Белгия … Значи нещо има, което трябва да променим. Не трябва да седнем на мисълта, че имаме здрави структури. Трябва да продължим да работим“, призова Борисов.

Той подчерта, че ПП ГЕРБ е направила толкова много и трябва да има високо самочувствие. Според него в партията обаче няма съпротивителна сила да реагира на упреците от опонентите.

„Трябва да търся кметове, министри, за да излязат да защитят по дадена тема какво се прави. При министрите е същото – всекидневно работя с Дончев и Горанов – те оправят нещата“, твърди премиерът.

„Задавам си за мен въпроса – защо сме първа политическа сила, защо обаче и нашата подкрепа намалява. Да, износваме се, обобщи той и напомни, че всеки ден се говори за корупция. Защо? Ако вие не си вземете мерки да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали суджук или друго, ще избие. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за което ни обвиняват и ако не сме – да не го допуснем“, препоръча той.

„Кметът трябва да работи с всеки един – с всеки трябва да сме човеци. И да му говориш за нещо велико – за Брекзит или нещо друго, няма да има ефект. Всеки човек трябва да бъде чут“, призова лидерът на ГЕРБ.

„Всеки един трябва да се замисли – защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха всеки път. Всеки трябва да си помисли къде има грешка, включително и аз, подчерта той. В момента най-корумпираните хора говорят за корупция в момента“, заяви Борисов.

„Иначе във вътрешен план се прави много – съкращаваме администрацията с 1600 души, за да можем да увеличим заплатите, каза в качеството си на премиер Борисов. Факт е, че БСП с тези провалени политици ни доближава. Така че моля ви всеки един да се огледа какво прави“, обърна се той към залата.

Борисов изтъкна и високата оценка на Брюксел за българското председателство. За Македония Борисов заяви следното: „Избрахте Северна Македония – ми умряхме от студ, бе. Не можахте ли нещо по-топло да изберете“.

За Брекзит той каза, че не е оптимист. „До 29 март трябва да сме готови за всичко, включително и за визов режим“, коментира той.

Неговият заместник Цветан Цветанов направи изявление с пламенна риторика към всеки един от залата като изброи и заслугите на много действащи кметове, политици и общественици от ГЕРБ.

„ГЕРБ е най-добрата организационна структура като партиен живот в България. Най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите“, заяви Цветанов.

„Опонентите ни ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини, да манипулират обществото“, подчерта той. „Когато са имали възможност да управляват, не могат да представят видимите резултати, които ГЕРБ представя през последните 10 години“, подчерта Цветанов. „Много е важно всеки да разбере възможността и отговорността, която носи, във връзка с предстоящите европейски и местни избори“, каза Цветанов. Той изброи множество общини, в които ГЕРБ е постигнал успех.

„Платформата за граждански диалог ще стартира от 12 февруари, от Аулата на Великотърновския университет“, обяви парламентарният лидер на ГЕРБ. „Искаме да покажем, че това е силата на ГЕРБ - когато всички работим заедно, „ръка за ръка“, заяви той. „Трябва да има граждански диалог и за регионална политика. ГЕРБ направи така, че да има свързаност“, каза Цветанов.

Първа на форума се изказа еврокомисарят Мария Габриел. „Вие сте тези, с които усещам пулса и заряда на ГЕРБ. Вие сте тези, с които усещам идентичността на партията“, заяви тя. „Защо са важни изборите през май. Защото засягат всеки един от нас, заяви Габриел. Европа е във всеки наш дом, Европа е нашето настояще и бъдеще“, подчерта още Габриел.

„Нека отново сме тези, които ще бъдат фактор при определяне посоката на България“, заяви тя, която подчерта че посоката е ясна европейска позиция.

„За мен на изборите тази година не е важно кой ще бъде депутат, кмет или общински съветник. Единственото важно е да покажем на хората, че работим за тях и че имаме ясните планове, че работим за тях“, каза пред партийния форум Йорданка Фандъкова, зам.-председател на ГЕРБ и кмет на София. Тя благодари на всички и за помощта София да се развива и да се повишава стандартът на живот в София. В същото време обясни, че ГЕРБ е изправен пред противник, който ползва фалшиви новини.

„Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни кандидат за бъдещ председател на ЕК Манфред Вебер, обяви другият зам.-председател на партията и кмет на Бургас Димитър Николов. „Със скоростта на F-16 към нова победа“, призова Николов. „Манфред Вебер ще успее да вдигне стандарта на регионите в Европа и България“, посочи Димитър Николов. „Имаме късмета пред опонентите си, вместо да толерираме фалшиви новини, трябва да показваме на нашите избиратели свършеното“, каза Николов.

Той заяви, че през изминалите години стотици хиляди училища и детски градини са били изцяло санирани и оборудвани, някои и изградени. „Стотици и хиляди км канализация, нови водопроводи и пречиствателни станции помогнаха в България екологията да бъде водеща“, каза още Димитър Николов като добави, че сега усилията ще се насочват към чистотата на въздуха.

Националната среща приключи с прегръдка на Борисов и Цветанов и с призив на Цветанов за „Победа“.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Закъсал камион затвори пътя Белово-Юндола
26.01.2021 19:36 257
Закъсал камион затвори пътя Белово-Юндола

Временно се забранява движението на тежкотоварни автомобили с максимална маса над...

Зимни музикални вечери за 46-ти път
26.01.2021 18:12 92
Зимни музикални вечери за 46-ти път

Симфоничният оркестър на Пазарджик се подготвя за фестивала Зимни музикални вечер...

Пожарната има нов шеф
26.01.2021 18:12 568
Пожарната има нов шеф

Комисар Ангел Ангелов е новият директор на Регионална дирекция „Пожарна без...

ТМ+

Covid-19: неясната световна перспектива
25.01.2021 11:18 182 Гледна точка
Covid-19: неясната световна перспектива

Онлайн обучението дава широки възможности на учещите се, но в едно затворено прос...

Внимание: Фалшиви съобщения от Български пощи
20.01.2021 18:01 3303 Акценти
Внимание: Фалшиви съобщения от Български пощи

Наши зрители ни сигнализираха, че получават смс-си и имейли от името на Български...

Пазарджиклийка запечати във филми Дубай, Египет и Рим
20.01.2021 16:45 2879 TM +
Пазарджиклийка запечати във филми Дубай, Египет и Рим

Телемедиа започва излъчване на поредица от документални филми. „Дубай &nd...

Арменската общност иска от Радев друга дата за изборите
20.01.2021 13:35 241 Общество
Арменската общност иска от Радев друга дата за изборите

Арменската общност в страната се обяви против датата на парламентарните избори&nb...