14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Главен комисар Любомир Янев е новият директор на ГДБОП

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов гл.комисар Любомир Янев е назначен за директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Той е роден на 4 септември 1981 г. в гр. София. След завършване на висшето си образование в Академията на МВР, през 2009 г. Янев завършва специалност право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. През 2003 г. постъпва в системата на МВР като разузнавач в 09 районно управление и до 2015 г. последователно заема различни длъжности в Столична дирекция на вътрешните работи – разузнавач сектор „Престъпления против личността“, началник група в същия сектор, началник сектор „Престъпления свързани с общоопасни средства“. През май 2015 г. е назначен на длъжност началник сектор към отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП, а година по-късно става началник на отдела. От юли 2019 г. той заема длъжността заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Гл.комисар Янев е многократно награждаван.

Източник: МВР

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии