6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Голямо количество недекларирани дрехи задържаха митничари на Капитан Андреево

32 716 „маркови“ текстилни изделия задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Според представените документи на водача – турски гражданин, той превозва групажна стока, по-голяма част от която текстил,  от Турция за Германия.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.

При последвалия физически контрол митническите служители установяват, че сред декларираната стока, в дъното на товарното помещение,  са укрити 115 колета с  дрехи.

Открити са 29 198  панталона, якета, спортни комплекти, чорапи, елеци, мъжки боксерки, всички с логата на световноизвестни марки.

Недекларираните стоки са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи

В хода на контролните действия, в товарното помещение на камиона, митническите служители откриват и други 67 колета, съдържащи 3518 текстилни изделия, които са били описани в митническата декларация, но са брандирани със знаци на известни търговски марки.

Стоките са задържани в изпълнение на Европейския регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии