28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Гражданите могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл

Гражданите вече могат да подават сигнали за липсващи лекарства на специален имейл. Това стана ясно от публикация на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Костадинов в профила му във фейсбук.

На този имейл всеки вече може да подава сигнали за липсващи лекарства, пише Ангелов.Той отправи апел и към собствениците на аптеки и работещите в тях да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

На 15 септември пред журналисти в парламента Ангелов обяви, че е информирал прокуратурата, която да извърши проверка дали в справката на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за анализа на причините за недостиг на медикаменти в страната, има данни за престъпление.

Ангелов припомни, че на 17 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи и до ДАНС във връзка с първата справка, която от здравната комисия са получили от министъра на здравеопазването за липсващите лекарства на територията на Република България. Той припомни, че според решение на здравната комисия в парламента министърът е задължен всяка седмица да изпраща на депутатите информация за липсващите медикаменти на територията на страната.

Източник: БТА

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии