32.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Гълъб Донев: Няма да има пенсионери с доходи под линията на бедност

Няма да има пенсионери, които да получават доходи под линията на бедност. Това заяви на брифинг социалният министър Гълъб Донев, който представи мерки, разработени от служебния кабинет

50-те лева добавка влизат трайно в размера на получаваните пенсии, но целта ще бъде за политиката за това пенсиите да бъдат по-адекватни, коментира Донев.

Всички, които имат нужда от енергийно подпомагане, ще бъдат включени, увеличението е с 5,6%. Отразен е темпът на нарастване на електрическата енергия, коментира Гълъб Донев.

Увеличението на пенсиите от 1 юли ще бъде 12,5%. Добавката от 50 лв. ще бъде трайна, каза Донев.

Разработена е мярка, която има значение за 431 000 български пенсионери – от 1 октомври всички с доходи под линията на бедност, ще бъдат изравнени с размера ѝ.

Ще се отчита имотното състояние, има ли влогове в банките, дали продължава да работи, за да е сигурно, че ще бъдат обхванати само хора, чийто размер на пенсията е под линията на бедност.

Източник: БНТ

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии