30.8 C
Пазарджик
петък, 19 юли, 2024

Интензивен трафик заради трите почивни дни

Много българи през днешния ден потеглят към 3-дневна пролетна отмора за 1-ви май. Тези дълги уикенди дават опция за бягство от забързаното всекидневие. Но се чака трафикът да бъде претоварен и да се образуват тапи. Натоварените точки няма да са разнообразни и този път – пътят към Гърция, към Банско и автомагистралите.

Поради очаквания интензивен трафик за почивните дни около 1 май, движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в участък от автомагистрала „Тракия“ ще бъде ограничено за няколко часа днес и утре, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Днес и в събота за улеснение на трафика в пиковите часове се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 т между 5-ти и 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас, съобюават от АПИ.

Днес това ще важи от 12 ч. до 20 ч., а в събота – 29 април, от 8 ч. до 14 ч. се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ти до 23-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни на 1 май.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии