13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Искрен Митев от ПП опроверга, че са намерили депутати, за да си осигурят мнозинство в НС

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Депутатът Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ опроверга информацията, че политическата сила е намерила част от депутатите, за да осигури мнозинството, което да подкрепи актуализацията на бюджета.

Припомням, че по-рано днес бе публикувано твърдение на Атанас Михнев, направено в Стара Загора, че „Продължаваме Промяната“ върви в посока да осигури „пълно мнозинство“.
От партията на премиера обаче обясниха, че изказването не е цитирано точно:

„Всъщност това е едно извъртане на думите му от човекът, който е явно е направил обобщение на изказването. Доколкото знам, сме се свързали с медията, която излиза с тази новина. Защото, когато се изгледа целия запис, може да се види, че никой не е казал нещо такова. Повторил е думи на това, което е било казано преди – че всъщност ние работим в тая посока или по-скоро се надяваме да стигнем до този тип разрешаване на проблема“ – това каза Искрен Митев пред журналисти в парламента и заяви очакванията си, че ще се стигне до одобрението на актуализацията в зала:

„Депутатите не са хартиени фигурки, ние не можем да взимаме който и да било – това са хора, които са дошли тук с опредени убеждения, да защитават позиция на своите избиратели. Ние досега сме работили с голяма част от народните представители от „Има такъв народ“, нека да не забравяме, че нещата, които сме постигнали, независимо как се развиха на тоя етап, ние сме ги постигнали заедно. И не забравяйте, че на нас ни трябва мнозинство от присъстващите в зала – не за всяко решение в Народно събрание трябват 121 народни представители“.

Актуализацията на бюджета бе приета на първо четене и от Комисията по икономическа политика в парламента.

Източник: БНР

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии