23.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

ИТН: МВР и прокуратурата да се самосезират

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов поиска МВР и прокуратурата да се самосезират след скандала с копирането на хеш кодовете на машините за изборите.

„Нещата са още по-грозни отколкото изглеждаха. Министърът на електронното управление казал на председателския съвет, че е делегирал всичките права за вота на заместник министър Михаил Стойнов,който му бил предложен за поста от Божидар Божанов и Кирил Петков.

Стойнов в момента е на разпит в ДАНС“, каза Йорданов.

Тошко Йорданов заяви, че в неделя ще се гласува само на хартия, защото ЦИК не може да завърши сертифицирането на машините. Очаква се тяхното решение.

„На тези избори не трябва да има нито една машина, защото всички машини са компрометирани. И този Стойнов трябва да бъде арестуван, трябва прокуратурата да се задейства, защото е извършен държавен преврат на два пъти на избори с машини“, смята Йорданов.

Според лидера на партията на ИТН Слави Трифонов ситуацията е „държавен преврат“. 

„Днес в официален доклад на ДАНС бе оповестено, че на 25 октомври, преди два дни, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов, в нарушение на всички закони, е повторил цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, записал го е с телефона си, след което си го е свалил на флашка и го е отнесъл със себе си“, заявява Трифонов.

„Цялото това престъпление е било заснето от охранителните камери на залата. И това вече е доказателство, че изборите в България се фалшифицират.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии