1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Иван Гешев: Бяха с белезници, защото не трябваше да пипат нищо

„Изведена е от колата кметицата, целта е да й гарантираме правата. Парите не бяха в багажника, а в колата на задната седалка в кашон.“ 

Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев по случая със задържането на кметицата на район „Младост“ при показна акция във вторник.

Гешев даде подробности по разследването и как е хваната Иванчева със 70 хиляди евро, подкуп от изнудвано лице – строителен предприемач. Той заяви, че всички по веригата, взели участие в престъпната схема на кметицата са „светнали като коледна елха“.

„Следователите започват от единия край на колата до другия да правят претърсване и описват всичко. Парите бяха намерени, описани и понеже бяха описани трябваше да се опишат банкнота по банкнота, номер по номер, да се вземат проби от самите врати, взехме проби и от банкнотите“, коменира още Гешев

„На една от жените й стана лошо, извикахме линейка, обадихме се на адвокат. Единият каза, че ще дойде когато има възможност, после дойдоха още 4 адвоката. Ние сме й осигурили възможност да вижда какво се случва, осигурили сме защитник да присъства при огледа – и четиримата го подписаха протокола.“ – допълни той.

„Образувано е досъдебно производство под надзора на спецпрокуратурата, работили сме съвместно с колегите от КОНПИ и с различни структури от МВР. Производството е образувано през февруари месец, като проверката е извършвана още от началото на декември, за търговия с влияние, на по-късен етап са събрани доказателства”, добави Иван Гешев.

Производството касае множество сигнали по отношение на неправомерни действия в община Младост, в частност за действията на кмета на Младост. Колегите от комисията за противодействие на корупцията събраха информация за още едно лице, което е строителен предприемач, извършващ действия на територията на Младост.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии