15.8 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Иван Гешев скъса оставката си

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Като главен прокурор съм работил само и единствено за България, за българските граждани и тяхната сигурност. Може да съм допускал грешки и това е нормално, може да съм казал нещо непремерено. Това е моята оставка“, заяви Иван Гешев и демонстративно скъса оставката си и я хвърли на земята.

По думите му вчера е бил поканен до 10 часа днес да подаде оставка, било е споменато семейството му. Ако не подаде оставка, ще бъде натиснато „enter“ и да бъдат публикувани клипове. Гешев каза, че не се страхува. Той коментира, че поради тези причини прокуратурата е била атакувана безогледно.

Страната ни живее в олигархичен модел, заяви Гешев.

Той подчерта, че опитът за атентат е бил шок за него.

Шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесоха на 12 май искане за предсрочното му освобождаване от поста главен прокурор заради тежко нарушение на служебните му задължения. В него са описани обстоятелства около първоначалните действия по разследването на взрива до автомобила на Гешев. На 1 май, взрив избухна до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии