13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Изтича крайният срок за подаване на заявления за директните плащания за земеделците

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Днес е последният ден, в който земеделците могат да подадат заявленията си за финансово подпомагане в кампанията за директни плащания. Новостите тази година  затрудниха голяма част от стопаните при кандидатстване.

Срокът  за подаване на заявления за субсидии първоначално беше 30 юни, но беше официално удължен до 21 юли.
 
Корекциите в крайния срок се наложиха предвид обстоятелството, че Стратегическият план се прилага за първа година и земеделските стопани трябва да се запознаят с условията и начина на прилагане на новите интервенции.
 
Тази година новостите за фермерите  бяха много – от регистрацията в Системата за електронни услуги, през изискването за доказване на „активен земеделски стопанин“ до новостите в условията за кандидатстване по всички интервенции, заложени в Стратегическия план.
 
Особено драматична  е ситуацията за биопроизводителите  , които продължават да търсят отговори от агроведомството и  да алармират , че не знаят какво да направят, за да декларират коректно и навреме своите парцели и не са сигурни, че ще успеят да го направят до  17:30 днес, когато земеделските служби ще затворят.

Източник: БНР

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии