15.8 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Камарата на следователите с призив

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Камарата на следователите призовават всички, разполагащи с информация за нерегламентирана дейност на магистрати, адвокати и политици, да я предоставят пред компетентните органи, за да могат да се извършват задълбочени и ефективни проверки, както и да се проведе пълно, обективно и безпристрастно разследване.

Това се посочва в позиция, изпратена до медиите.

От Камарата допълват, че трябва да се установят и проверят всички факти и обстоятелства около твърденията на конкретни лица, след което те да се оповестяват публично, защото в противен случай би могло да се засегне доброто име на конкретни магистрати и да се дискредитира прокуратурата в обществото.

В позицията се посочва още, че отговорност на държавните институции е да се предприемат ефективни действия в рамките на правомощията им срещу конкретни виновни лица, за да се изчисти системата от нежелателни явления като корупция и влияние в нея.

Източник:БТА

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии