27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Колчетата спасяват живот

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От месец юни миналата година до момента в 16-километровия участък от Е-79 през Кресненското дефиле, където са поставени колчета, няма нито един пътен инцидент. Това отчитат от Агенция „Пътна инфраструктура“.

С разпределителните колчета е ограничена възможността за нерегламентирано изпреварване, както и ограничаването на скоростта до 50 км/ч. При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути.

Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по него. В последните години трасето бе участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

От 2016 г. до средата на 2021 г. в отсечката са станали 246 пътни инцидента, а по данни на „Пътна полиция“ около 70% от катастрофите са били заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Проектът за повишаване на безопасността на движение в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле получи годишната награда на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии